beats by dre cheap

Leotar

The image “http://www.pliga.ba/logos/leotar.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.Puno ime: Fudbalski Klub Leotar
Nadimak navijača: Lavovi
Osnovan: 1925
Stadion: Police
Kapacitet: 8.550
Grad : Trebinje

Fudbalski klub "Leotar", Trebinje. Osnovan je 1925. godine. Nije imao nekog značajnog uspjeha za vrijeme bivše Jugoslavije, gdje se takmičio u drugoj saveznoj ligi. Danas se takmiči u Premijer ligi BiH.

Najveći klupski uspjeh je titula šampiona Bosne i Hercegovine 2003.godine. U prvoj sezoni u kojoj se igrala Premijer liga na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine Leotar je do zadnjeg kola vodio bitku sa Željezničarom da bi pobjedom nad Rudarom osvojio svoju prvu šampionsku titulu.

U sezoni 2003/2004 učestvuje u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona. Nakon što je u prvom krugu eliminisao prvaka Luxemburga FC Gravenmacher u drugom kolu ispada od viceprvaka Češke FK Slavia Praha.

Leotar svoje utakmice igra na stadionu Police koji je kompletno obnovljen 2003 godine prije utakmica Leotara u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Od 8 850 mjesta na stadionu 4 500 je sjedećih mjesta.

Slobodno upadajte na blog o Premier Ligi
http://sveobosanskojligi1.blogger.ba
27/09/2007 19:07