beats by dre cheap

Jedinstvo

The image “http://www.pliga.ba/logos/jedinstvo.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.Puno ime: Nogometni Klub Jedinstvo
Nadimak navijača: Sila Nebeska
Osnovan: 1919
Stadion: Podno Borica
Kapacitet: 8.000
Grad : Bihac

Nogometni klub Jedinstvo iz Bihaća je sigurno jedan od najstarijih klubova u Bosni i Hercegovini. Formirano je jos davne 1919 godine. Prvi igrači su bili učenici bihaćke Gimnazije koji su igru donijeli iz Zagreba.

Nakon završetka rata 1945. godine održana je ponovo osnivačka skupština kluba a za predsjednika je izabran Božo Popović. Nakon toga iz godine u godinu Jedinstvo postaje sve jače i jače . Tako 1946 godine Jedinstvo igra u Republičkoj ligi BiH zajedno s ekipama Torpedo iz Sarajeva, Veležom, Čelikom, Slobodom iz Tuzle. Dvije sezone igraju u Republičkoj ligi BiH da bi u sezoni 1948/49. godine ispali iz tog ranga te natjecanje nastavili u Banjalučkoj regionalnoj ligi.

Nakon skoro dvije decenije takmičenja u regionalnoj ligi Jedinstvo u sezoni 1967/68 putem kvalifikacija postaje članom Druge nogometne lige Jugoslavije. Sa većim ili manjim uspjehom u Drugoj Saveznoj ligi Jedinstvo ostaje do početka osamdesetih kada lagano pada.

Nakon rata 1992-95. Jedinstvo nakon kvalifikacija igra u najvišem rangu, da bi u sezoni 2002/2003 ispali u Prvu Ligu FBiH i ekspresno se vratili slijedeću sezonu. Danas je Jedinstvo stabilan Premijerligaš.

Slobodno upadajte na blog o Premier Ligi
http://sveobosanskojligi1.blogger.ba
27/09/2007 18:46