beats by dre cheap

Široki Brijeg

The image “http://www.pliga.ba/logos/siroki.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.Puno Ime:Nogometni Klub Široki Brijeg
Nadimak Navijača:Škripari
Osnovan:1948
Stadion:Pecara
Kapacitet:10.000
Trener:Ivica Barbarić
Uspijesi Kluba:Šampioni PremijerLiga 2 puta,Šampioni Prve Lige NS Herceg Bosne 5 puta

Nogometni klub Široki Brijeg osnovan je 1948. godine u Širokom Brijegu. Tokom postojanja mijenjao je nekoliko imena: Borac, Boksit, Lištica, Mladost i Mladost-Dubint. Od osnivanja Široki igra u lokalnim takmičenjima bez većih uspjeha. Pravi uspjesi dolaze tek nakon završetka rata u Bosni i Hecegovini.

U prvenstvu Herceg-Bosne, pod imenom Mladost i poslije sa sponzorskim imenom Mladost-Dubint Široki osvaja pet uzastopnih titula prvaka, od sezone 1993/94. do 1997/98.

Nakon ulaska u Premijer ligu BiH Široki ostavlja dobar utisak i već u drugoj sezoni osvaja postaje viceprvak i tako izlazi u kup UEFA. Nakon četvrtog mjesta 2002/03. u slijedećoj sezoni po prvi put u svojoj historiji Široki postaje prvak Bosne i Hercegovine. Ovaj uspjeh je ponovljen u sezoni 2005/06.

Široki je do sada u dva navrata nastupao u pretkolima Lige prvaka. Prvi put su u sezoni 2004/05. u dvije utakmice bili lošiji od azerbejdžanskog prvaka Neftchi. U drugom nastupu su sa dvije pobjede od po 1-0 nad Bjeloruskim Sahtjorom za prolazak u drugo pretkolo gdje ih je čekao viceprvak Škotske - Hearts. U prvoj utakmici u Edinburghu na stadionu Murrayfield Široki je izgubio 3-0, a u revanšu na Pecari su uspjeli izboriti remi.

Slobodno upadajte na blog o Premier Ligi
http://sveobosanskojligi1.blogger.ba
27/09/2007 17:15